PREPORUKA VALENTINOVO - Praznik ljubavi i lošeg rublja

list U: Preporuke Dana:

Neki dan je počela veljača. Čak i ako ste u maglovenju gomile privatnih i poslovnih obaveza propustili baciti pogled na kalendar kako biste to utvrdili, vjerojatno ste njezin dolazak uočili na polici lokalnog supermarketa. Na mjestu gdje su do prekjučer stajale 60 posto snižene čarape s likom Djed Mraza i 80 posto snižene okrhnute keramičke jaslice, sad počivaju čokoladne bombonierre, crveni jastuci u obliku srca i buketi crvenih ruža za 19,99.

Svaki supermarket ima jedan takava red “kalendarskih” polica, smještenih tik do ulaza: u kolovozu se na njima guraju luftmadraci i kreme za sunčanje, u listopadu umjetno cvijeće i lampioni za ukrašavanje grobova, u prosincu ukrasi za bor i umjetni snijeg, a u veljači raznorazne tričarije crvene boje. Da, Valentinovo je definitivno iza ugla. One sretnije dobit će čokoladu ili buket ruža, one rijetke skupi komad nakita, niche parfem ili ručno ispisan stih, a one manje sretne – kiselo će se smješkati držeći u rukama grudnjak i gaćice koje izgledaju kao da su provele četrdeset godina iza momačkog kreveta pokojnog Hugha Hefnera. Ili u gorem slučaju samo gaćice, smotane u crveni cvjetak koji bazdi na poliester. Simpatičan je, ali i beskrajno iritantan taj pokušaj pojedinih muškaraca da praznik ljubavi iskoriste kako bi svoju odabranicu bez puno nagovaranja ugurali u outfit iz svoje seksualne maštarije. Da se razumijemo, nije problem to što on ima seksualnu maštariju (takve su uvijek dobro došle, pogotovo u dugim vezama), već je problem što na nju nije spreman potrošiti novac. Barem ne konkretni novac, koji takav poduhvat zahtijeva. Vrhunsko rublje, naime, košta. Ponekad papreno. Kupac ne plaća samo fini materijal i ručni rad. Plaća i onu tv reklamu u kojoj poznata manekenka ulazi u limuzinu, namjerno pomičući haljinu kako bi paparazzi uhvatili glimpse njezinih gaćica, uz moto “prava dama zna kako ostaviti dojam”. Plaća vojsku lijepih i poznatih dama koje u intervjuima sa smiješkom šapuću ime svog omiljenog brenda rublja.

Kupujući rublje, kupujete određenu priču. Priču u koju će žena kojoj ste ga namijenili povjerovati. Ili neće. Teško da će se u broj premalenim gaćicama od poliestera koje ste kupili na benzinskog postaji osjećati kao supermodel. Kao dama. Kao poželjna. Kao voljena. Ali, primjerice, seksi korzet s potpisom zvijezde burleske već je druga priča. “Obožavam korzete. Korzeti su poput kipara koji od ženskog tijela kreiraju čudo”, konstatirala je dizajnerica donjeg rublja Dita Von Teese - i u takvom jednom uskočila u divovsku čašu šampanjca. Nije samo novac koji neki muškarci nisu spremni potrošiti problem. Pitali smo stručnjake za prodaju donjeg rublja na što još muškarci trebaju obratiti pažnju kako ne bi promašili u kupovini. Evo što su nam rekli.

Budite sigurni u mjere. S obzirom da 80 posto žena nosi krivu veličinu grudnjaka, kakve su šanse da netko tko uopće ne posjeduje grudi pogodi i kupi pravu? Ovom problemu da se doskočiti, ili barem probati doskočiti. Dok nije kod kuće pregledajte njezinu ladicu s donjim vešom. Provjerite veličinu, ali i brend. Ukoliko je riječ o brendu koji osim bazične linije za svaki dan nudi i liniju seksi veša, držite se njega, jer jedino tako možete biti koliko toliko sigurni da ćete pogoditi broj. I naravno, za svaki slučaj, sačuvajte račun bude li potrebna zamjena.

Odaberite nešto u skladu s ukusom i navikama osobe kojoj poklanjate. Ako vaša partnerica nema niti jedne tange, ili ih pak nosi jedino kad ponestane drugog čistog veša, to je jasan znak da joj ta vrsta rublja ne odgovara. Dakle, radije odaberite neki drugi model. Ako preferira sportsko rublje, držite se seksi varijanti takvog looka. Ne odstupajte previse od njezinog ukusa, barem što se modela tiče.

Ne inzistirajte na crvenom. Iako su izloge preplavile lutke u crvenoj čipki, nigdje ne piše da za Valentinovo morate kupiti rublje te boje. Razmislite koje boje vaša odabranica najviše voli. I držite ih se.

Inzistirajte na kvaliteti. Provjerite od kojeg je materijala rublje izrađeno. I budite spremni izdvojiti više novca za veću kvalitetu.

Potrudite se oko prezentacije dara. Umjesto da rublje predate u vrećici iz trgovine u kojoj ste ga kupili, zamolite prodavačicu da ga umota za dar ( ukoliko trgovina pruža takvu uslugu) ili ga sami umotajte. To će pojačati dojam i povećati faktor iznenađenja. I zadnji savjet- pravi frajeri ne čekaju Valentinovo kao izgovor da svojoj odabranici poklone seksi rublje!

PIDŽAMA MARKA POUNJE KRATKA SVILA PIDŽAMA MARKA POUNJE KRATKA SVILA SPAVAĆICA ALMA RAS IRINA SPAVAĆICA ALMA RAS NATALI

OGRTAČ ALMA RAS NATALI NEGLIŽE MARKA POUNJE LOTTA TOP ALMA RAS IRINA KRATKI NEGLIŽE MARKA POUNJE BRIDAL

U istoj kategoriji

Povezanost po tagovima

Nedjelja Ponedjeljak Utorak Srijeda Četvrtak Petak Subota Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac